Главная » 2008 » червень » 09
Вдале поєднання переможного результату і яскравої гри
 
  Зустріч з "Поділлям" очікувалася з надзвичайним інтересом. Сподівання на цікаву гру у виконанні обох команд підтвердилися в повній мірі, але наші гості з Хмельницького ще довго згадуватимуть цю гру як кошмарний сон.
  Масу різноманітних прогнозів можна було почути-прочитати перед матчем, але всі без винятку погоджувалися в тому, що це буде принципова зустріч сильних суперників. Тому особливо приємно, що наші футболісти в цій грі змогли проявити і тактичну грамотність, і високий рівень технічної майстерності, і волю до перемоги.
  На початку гри коростенці доволі вдало контролювали м'яч в центрі поля, намагаючись вести гру на половиниі гостей. Натомість, гравці "Поділля" не підпускали господарів близько до своїх воріт, шукаючи нагоди для контратак. При цьому їм кілька разів вдавалося створювати напругу біля наших воріт завдяки злагодженим переміщенням гравців атаки, особливо під час кутових і аутів (які цілком можна було порівняти з кутовими). Награні розіграші стандартів привели до того, що хмельничани двічі опинялися вільними в правій частині нашого штрафного майданчика і  доволі небезпечно пробивали по воротам Лавренюка. З третьої спроби після схожого навісу гравець гостей таки забив головою красивий гол в наші ворота, залишивши Максима на півдорозі до м'яча і по дузі влучивши у дальній верхній кут воріт. Заради справедливості скажемо, що у всіх інших моментах наш воротар відіграв бездоганно, декілька разів виручивши після небезпечних ударів і вдало перериваючи своїми виходами всі наступні навіси гостей.
  Деяка розгубленість після пропущеного голу мала місце серед наших гравців, адже гра складувалася непогано, ми мали забивати ще за рахунку 0:0 - звеніла перекладина після вільного удару, призначеного арбітром у досить неординарному епізоді (воротар гостей, зловивши м'яч, намагався вкинути його рукою, однак або передумав, або, побачивши поруч з своїм гравцем гравця суперника, "передумав" і повторно зловив м'яч, що вже підкинув, повністю випустивши з рук на відстань біля двох метрів). В будь-якому випадку гол наші гравці не забили, а вже через кілька хвилин змушені були відігруватися. 
  На щастя для коростенців, наступні голи не змусили довго чекати, і тепер м'ячі полетіли саме в ті ворота, в які потрібно. Спочатку після розіграшу штрафного від лицьової лінії прострільний навіс ударом головою замкнув капітан команди Прудко Григорій. Він ціною ушкодження після зіткнення із захисником гостей сповна реабілітувався за гол, пропущений господарями в деякій мірі і через його позиційну помилку в захисті. Футболісти ФК "Коростень" заграли впевненіше і розкутіше, чого не скажеш про захист гостей. Так, навіс від бокової лінії з центральної частини поля у верховій боротьбі в районі 11-метрової позначки виграв Галюк і красивим ударом головою вивів господарів вперед. Провину за пропущений гол можна поділити навпіл між захисником, який програв "другий поверх", і молодим воротарем, який не дотягнувся до м'яча, що залетів (як і в наші ворота) по дузі - але вже в ближній верхній кут. 
  Гості психологічно "сіли", і як наслідок,- отримали третій гол. Це вже однозначно начудив воротар гостей, який вийшов за межі штрафного майданчика на перехват гострої передачі і, встигаючи першим на м'яч, елементарно не влучив по ньому. Зате він добряче попав по нашому нападнику Вакарю Денису, який йшов на цю передачу і по логіці подій мав би забивати вже в порожні ворота. Дениса довелося замінити, а суддя обмежився в епізоді лише жовтою карткою. Однак набагато сильніше покарав воротаря гостей Кадар Йосип, розтрілявши ворота "Поділля" прямим сильним ударом зі штрафного. Трибуни перебували в неймовірному захваті і проводжали команди  на перерву гучними оплесками - мало хто сподівався стати свідком настільки якісної й результативної гри в першому таймі матчу.
  Другу половину гри наші гравці провели в спокійному руслі, граючи максимально строго в захисті. А "засушивши" гру, встигли засмутити ще одного воротаря хмельничан, що вийшов на поле після перерви. Це Пустовіт вдало влучив з центральної зони перед штрафним майданчиком, пробиваючи по воротам після того, як захисники гостей невдало винесли м'яч після навісу. Удар також не відносився до розряду надскладних, але воротар зайняв неправильну позицію і не зміг дістатися до м'яча, який верхом залетів під перекладину. Взагалі, можна стверджувати, що тактика хмельничан, які виставляли молодого гравця (до 1990 р.н.) саме на захист воріт виявилася помилковою. Принаймні - в цій грі. Однак претензії, як зазначалося вище, гостям потрібно пред'являти і до захисників, які не змогли побудувати неприступні редути біля свої воріт. Сміливі атаки коростенців практично завжди несли з собою гостроту й гольові моменти.
  Отже, ми вітаємо всіх шанувальників ФК Коростень з феєричною перемогою своїх улюбленців і бажаємо гравцям не зупинятися на досягнутому. Адже переможна серія триває!!!
  Далі буде..?
     
Переглядів: 1254 | Дата: 09.06.2008 | Рейтинг: 3.4/5 | Комментарі (9)