Главная » 2008 » травень » 26
У неділю, 25 травня, ФК Коростень здобув красиву перемогу над білоцекрівським Арсеналом
  Гра, яку очікували з нетерпінням та деякою насторогою, матеріалізувала у вкрай важливі три очки наші сподівання та віру в перемогу. Деякі "знавці" футболу мали певні підстави вважати гру з третьою динамівською командою слабким індикатором рівня коростенської команди. Дійсно, в матчі проти гравців, яким через свою молодість закономірно притаманна й нестабілність, легко отримати перш за все психологічну перевагу.
  А тому особливо порадувала гра ФК Коростень проти доволі міцного суперника, серйозно налаштованого на жорстку чоловічу гру. До речі, Богдан Блавацький (тренер хмельницького Поділля) після програшу 1:2 "пушкарям" у попередньому турі зазначив, що на його думку, то був "...матч середняків першої ліги". Не будемо казати "ГОП" раніше, ніж кінцевого вигляду набуде турнірна таблиця, однак саме звітна гра проявила високий якісний стрибок нашої команди в ігровому плані порівняно з осінньою частиною чемпіонату.
  На початку гри гравці гостей, логічно вирішивши, що найкраще захищатися в нападі, спробували перемістити гру до наших воріт. Це їм вдалося лише частково. Захист нашої команди хоча й ціною двох поспіль жовтих карток, але чітко продемонстрував гостям свою повну зібраність та рішучість у двоборствах. Натомість, саме захисники гостей програли верхову боротьбу у своєму штрафному майданчику, і Андрій Грищенко після флангового навісу у високому стрибку головою по дузі направив м'яч за вуха воротарю гостей. Більш того, вдразу після голу той же Грищенко схожим ударом ледь не подвоїв рахунок, однак цього разу гравців Арсенала виручила поперечина воріт.
  Недовго засмучувалися з цього приводу глядачі, бо вже через кілька хвилин Микола Стус на вістрі атаки швидко вискочив з-за спин суперника і не залишив шансів воротарю. Гра гостей зовсім розладналася, їх тренерський штаб почав ротацію складу, провівши дві заміни ще до перерви. Це не дуже допомогло Арсеналу, бо наприкінці тайму наші мали забивати третій гол. Кадар Йосип красиво пройшов лівим флангом впритул до воріт суперника, міг сам перекидувати воротаря, який вже практично розпластався на землі. Замість удару - чудова передача в район 11-метрової позначки, а там хтось із гравців з убійної позиції не влучив по м'ячу...
  Другий тайм розпочався доволі спокійно, а спроби гостей налагодити комбінаційну гру наштовхнулися на щільний захист і гострі контратаки господарів, під час яких можна було забити хоча б один гол і спокіно довести матч до кінця. Натомість, арсеналівці й надалі сміливо йшли вперед і вже Макс Лавренюк двічі рятував наші ворота після вкрай небезпечних ударів гостей. Але й він виявився безсилим, коли у третій спробі після класно виконаного гостями штрафного удару м'яч затріпотів у сітці наших воріт. На щастя, наші гравці не знітилися, змістили гру в центр поля й впевнено довели матч до переможного кінця.
  Отже, після 26 турів ФК Коростень набрав 37 пунктів і вийшов на 8 місце в турнірній таблиці, випередивши вінницьку "Ниву". Цікавий момент - саме до Вінниці вирушає найближчої п'ятниці наша команда у наступному турі. Тож побажаємо коростенцям не втрачати впевненості у собі, не переходити до небажаного стану самовпевненості і вдало виступити у матчі з принциповим суперником, якому ми поступилися  з рахунком 1:3 на домашній арені в матчі першого кола.  
Переглядів: 959 | Дата: 26.05.2008 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарі (1)