Главная » 2008 » вересень » 10
  6-7 вересня  розпочалися змагання чеміпонату ДЮФЛ України сезону 2008-2009рр.
 
  В них приймають участь найкращі українські футбольні школи - це 40 команд в 4 групах вищої ліги та 80 команд у 8 групах першої ліги, розподілених за територіальним принципом. 
  Змагання вищої ліги проводяться в 4 вікових групах - 92, 93, 94, 95 р.н., а в першій лізі грають команди 2 вікових груп - 92/93 р.н та 94/95 р.н відповідно. Фактично це означає, що одночасно на високому рівні вдосконалють свою майстерність 320 (!)футбольних команд з різних міст та селищ України - це більш ніж 7000 юних футболістів. Чи не вони - майбутнє українського футболу? Яке ж тоді "майбутнє" буде в нас???
 Аналізуючи склади груп, можна помітити, що Житомирщина представлена лише двома футбольними школами - Житомир грає у вищій лізі, а Бердичів - у першій. 
  Натомість Коростень ЖОДНОГО !!! разу не грав (і навряд чи гратиме найближчим часом) у цих змаганнях. Як тоді можна оцінити рівень наших спортивних шкіл?
  Основна причина - відсутність фінансуванння з боку місцевої влади, а наслідок - надзвичайно мала кількість дітей, що займаються футболом. Що посієш - те й пожнеш, чи не так? Чи може спонсори повинні формувати в юних коростенців любов до футболу, до занять спортом та пропагувати здоровий спосіб життя??? А потім ми жаліємося, що приїжджі футболісти погано грають і ще й хочуть за це багато грошей...
 
  То може вже прийшла пора щось змінювати? Дуже хотілося б почути з цього приводу думки президента ФК Коростень, начальника спорткомітету та інших місцевих керівників...
Переглядів: 1171 | Дата: 10.09.2008 | Рейтинг: 3.0/5 | Комментарі (12)