Главная » 2008 » квітень » 07
Весняна прем`єра за участю лідера пройшла під безперестанним дощем і на важкому футбольному полі. Либонь, саме з цієї причини, примноженої звичним для стартових матчів надмірним хвилюванням дійових осіб, власне гра враження не справила. Події в основному розгорталися між обома штрафними майданчиками і справжня гострота поблизу воріт виникала хіба що зрідка. Коростенці, поставивши на нічию, захищалися воістину самовіддано. Хлопці з Щасливого, навпаки, домогтися бажаної гегемонії в протистоянні з міцним середняком ліги так і не змогли. Груповому маневру «Княжої» забракло чіткості та швидкості, а ціла група провідних виконавців зовсім несподівано вибилася з командного ритму. До перерви найбільш насиченими подіями ознаменувалися 28, 29 та 45 хвилини. Спочатку господарі подали три кутових поспіль, однак спроби завдати вирішального «пострілу» виявилися холостими. Четвертий кутовий, виконаний буквально за мить, завершився небезпечним ударом Жданова головою, та й цього разу м`яч промайнув повз ціль. А вже під завісу першої половини зустрічі коростенці також змусили похвилюватися як суперника, так і його симпатиків ударом із штрафного. Дебют другого тайму «княжичі» провели значно агресивніше. Кульмінаційною мала стати 55 хвилина: гості порушили правила проти Мандзюка в своїй карній зоні, однак досвідчений Литовчак так і не зумів «пробити» Лавренюка з одинадцятиметрової позначки. Після цього лідер остаточно знітився й опустив руки, навіть не намагаючись змінити перебігу подій на свою користь. Футболісти майже не били по воротах здалеку, хоча негода і слизький м`яч могли стати їхніми союзниками, і постійно спізнювалися в боротьбі за позицію. Підстав для максимального розчарування не дали надійний Байрашевський та захисники, з-поміж яких виокремлювався розважливий Сахно. Хоча командна гра в цілому принаймні занепокоїла. Показовим виявився й передфінішний епізод: арбітр компенсував до другого тайму чотири хвилини, однак на відчайдушний штурм ні фізичних сил, ні емоційної наснаги в «княжичів» так і не знайшлося… 
 
Інтерв'ю з головним тренером ФК Княжа Степаном Матвіївим

Наставник «княжичів» не приховує: грою команди він розчарований не меншою мірою, ніж результатом. Однак підстави для паніки, на думку Степана Матвіїва, відсутні. Бо команда спроможна грати значно краще і неодмінно гратиме саме так у наступних зустрічах.

— То що все-таки сталося з «Княжою» в матчі з коростенцями, Степане Олексійовичу?

— На грі команди негативно позначилася банальна недооцінка суперника. Ми почали матч аж надто самовпевнено, наче футбольні академіки, а коли наразилися на відчайдушний і неабияк організований опір опонента, знову стати самими собою безпосередньо по ходу гри вже не змогли. Так оцінюю те, що сталося, не лише я, а й команда в цілому. Наступного дня, після тренувального заняття, ми не просто проаналізували перебіг подій, а й поспілкувалися з футболістами максимально відверто. Хлопці визнали, що не виконали передматчевої настанови тому, що легковажно сприйняли конкурента, і запевнили, що неодмінно засвоять гіркий урок.

— Склалося враження, що «Княжа» далека від оптимальних фізичних кондицій. Ваша думка з цього приводу?

— Це не так. Завдяки турботам президента клубу, ми провели підготовку до весняних змагань в чудових умовах. Навчально-тренувальну програму виконано повністю, а спеціальні тестування засвідчили високий рівень індивідуальної готовності до швидкісних і фізичних навантажень.

— Однак команда, образно кажучи, так і не побігла в квітневій прем`єрі, а її ігрова постава виявилася блідою та розмитою…

— На жаль, на важкому газоні значно легше руйнувати, аніж творити. Наголошую на цьому не заради виправдання. Це констатація факту. Існують й інші причини осічки. Приміром, кадрова: впродовж антракту ми награвали одних флангових оборонців, а грати з об`єктивних причин довелося зовсім з іншими. Для «Княжої», чия тактика базується на швидкісному переході від оборони до наступу, така втрата відчутна за будь-яких обставин. А за негоди — поготів. Якби ми реалізували пенальті, то й гра пішла б іншим руслом. Однак сталося навпаки: після локальної невдачі хлопці почали діяти з оглядкою на свої тили. Це психологія: боязнь пропустити нелогічний гол за такого нефарту стає гіперболізовано великою.

— А чим пояснити відсутність кількох стрижневих виконавців?

— Данищук і Станкевич, які награвалися впродовж трьох місяців на флангові позиції, лікуються. Першого серйозно травмували на зборах, а другий має пройти поглиблене медичне обстеження. Натомість Налигач, без якого восени важко було навіть уявити лінію захисту, пропустив через проблеми зі здоров`ям два збори й поки що не набув оптимальної функціональної готовності. Зважаючи на це, новачкам команди — Лупашку та Мостовому — довелося грати прем`єру, що називається, з чистого листа.

— Попереду в «Княжої» — вельми складні турнірні випробування. Готові до них?

— Звичайно. Ретельно вивчаємо суперників і шліфуємо свій груповий маневр. Тепер ми в боргу перед уболівальниками, тож маємо повернути їхню прихильність яскравою грою та переможним результатом.  

Валерій ВАЛЕРКО
Переглядів: 940 | Дата: 07.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (1)